Google Remarketing Nedir?

Temel reklamcılık üzerinden gidersek, bir siteye reklam verirsiniz, o siteden bir ziyaretçi sizin sitenize giriş yapar. Ürünlerinizi inceler ve satın alma işlemi yapmadan sitenizden ayrılır. Peki bu sitenizden ayrılan kişilere tekrardan rahatlıkla ulaşabileceğinizi söyleseydik?
İşte bu nokta da Remarketing tanımı devreye giriyor. Türkçe olarak tabirini ise “Yeniden Pazarlama” olarak yapabiliriz. Yani ziyaretçinin davranışına göre hedefleme yapmak (behavioral targeting).

Daha somut bir örnek üzerinden gidelim. Spor malzemeleri satan bir e-ticaret sitesine sahipsiniz. Spor ayakkabı kategorisine inceleyen kullanıcılara tekrardan ulaşmak, onlara daha farklı kampanyalar sunmak, müşterinin direkt olarak istediğini, aradığını hedeflemenize imkan sağlıyor Google Remarketing.

Remarketing yapabilmek için reklam verdiğiniz platform ile reklamı yayınlayan platformun entegre çalışması gerekir ki bu noktada Google imdadımıza yetişiyor.

Google Adwords kullanıyorsanız, sahip olduğunuz hesap üzerinden remarketing kodu oluşturmalısınız. Daha sonra bu kodu örnek olarak spor ayakkabı kategorinize yapıştırırsanız eğer, bu kategoriye giren bir kişinin bilgisayarına “cookie” denilen bir çerez atılır, ziyaretçinin ip adresi v.s. kayıt edilir. Böylece bu kişi artık spor ayakkabı seven bir kişi olarak nitelendirilmiştir ve bu kişi başka sitelerde dolaşsa bile sizin adwords reklamlarınızı görecektir ve bu kişilere daha özel reklamlar sunabilir, spor ayakkabı veya çapraz satış işe spor malzemeleri reklamını gösterebilirsiniz.

5 Adımda Google Remarketing optimizasyonu için ipuçlarını sıralayalım.

1- Her Sayfanızı Etiketleyin
Doğru ziyaretçilere doğru ürünleri gösterebilmek için her kategorinizi etiketleyin. Böylece maksimum seviyede ziyaretçi etkileşimini elde edecek ve kusursuz bir kaynağa sahip olacaksınız.

2- Farklı teknikler Deneyin
Pazarlama verilerine dayalı segmentlere sahipsiniz, alışveriş yapmış veya yapmamış müşterileriniz hakkında birçok bilgiyi inceleme fırsatınız var. Zaten alışveriş yapan müşterileriniz varsa, bu müşterilerinize genel bir kampanya reklamı yerine daha seçici ürünler hakkında bilgi vermek, yeni müşterilerinize ise kampanyanız hakkında mail veya reklam gösterilmesi, trafiğinizi ve müşteri potansiyelinizi arttırır.

3- Ölçeklenebilir Remarketing Kampanyaları
Verdiğiniz reklamlar veya yaptığınız mailingler ile sürekli remarketing kampanyalarınız için kaynak oluşturmuş olacaksınız. Her veriyi kullanın. İlgi alanlarını, hedefleri, içeriğe dayalı ziyaretçilerin demografisini çıkarın. Bu küçük nüanslar ile çarpıcı biçimde farklı yatırım getirileri oluşturabilirsiniz.

4- Frekans Yönetimi
Markalarınız veya ürünleriniz hakkında müşterilerinize tutarlı hatırlatmalar yapmak istiyorsunuz, ancak bunu sürekli yapmak yanlış bir hareket olacaktır. Ziyaretçi tepkisini analiz ederek, doğru zamanda, doğru kişilere, doğru satış stratejileri izlemelisiniz.

5- Sosyal Medyayı Kullanın
Kampanyanızın değer hissini veya kampanyaya başlamadan önce gelebilecek tepkileri Sosyal Medya üzerinden takip edin. Kampanya oluşturmak, insanların tek başına veya birlikte satın almak istediği ürünleri ölçümlemek için sosyal medyayı dinleyebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.