Facebook Workplace Nedir?

Facebook daha önce Facebook at Work olarak isimlendirdiği yeni hizmeti Facebook Workplace’i kullanıma sundu. Nedir bu Workplace ve ne işe yarar ? 

Ünlü sosyal medya aracı Facebook, dünyanın bir çok yerinde kullanılan Facebook at Work isimli hizmetini Facebook Workplace olarak güncelledi. Bu hizmet dünyada bir çok şirket, organizasyon ve grup tarafından kullanılıyor. Workplace hizmeti sayesinde şirket içerisinde grup oluşturabilir, fikirlerinizi diğer çalışanlarla paylaşabilir en önemlisi de görüntülü arama yoluyla grup tartışmaları yapabilirsiniz.

facebook-workplace-nedir

Facebook Workplace, özellikle ofisi olmayan ve masa başında çalışmayan kişileri birbirine bağlamada çok işe yarıyor. Facebook güncellenmiş bu hizmetiyle ilgili bir kaç veri açıkladı.Firmadan gelen bilgilere göre Hindistan, Norveç, ABD, Birleşik Krallık ve Fransa, Workplace’i en çok kullanan ilk 5 ülkeyi oluşturuyor. Ayrıca,hizmet Antarktika haricinde her kıtada kullanılıyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin cebinden ufak bir para çıkıyor. Fiyatlandırma bin adet aktif kullanıcı için aylık 2 USD, bin bir – on bin arası aktif kullanıcı için aylık2 USD ve on bin üzerinde aktif kullanıcı için aylık 1 USD şeklinde belirlenmiş. Bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin buraya tıklayarak kayıt yaptırması gerekmekte.

Dünya üzerindeki her dört kişiden biri sosyal paylaşım sitesi Facebook’u kullanarak arkadaşları ve ailesiyle bağlantıya geçiyor. Mark Zuckerberg ve şirketi, artık çalışanların ofis içi iletişimine de el atarak şirketlere özel geliştirdiği, Slack ve Yammer rakibi, Workplace’i kullanıma sundu. Daha önceleri Facebook at Workkapalı beta sürümüyle 5 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan servis, yeni ismiyle birlikte artık isteyen her şirketin çalışanlarına sunabileceği bir platform haline geldi.

Workplace kullanıcıları, kendi özel Facebook hesaplarına bağlanmak zorunda kalmadan kurumsal bir kimlik oluşturarak Haber Akışı, Gruplar, Chat ve Canlı Video gibi Facebook’tan aşina olduğumuz araçları kullanmaya devam edecek. Workplace’e özel gelen yenilikler arasında çalışanlara uygun analiz araçları, tek oturum açma (TOA) ve daha iyi IT integrasyonu ile Live, Tepkiler, otomatik çeviri, video ve gruplar için sesli arama gibi özellikler de bulunuyor. Workplace’ten ayrı olarak geliştirilen Work chat sohbet uygulaması ile çalışanlar iş ortamı dışında da rahatlıkla haberleşebilecek.

Çoklu Şirket Grupları özelliği ile farklı organizasyonlardaki Workplace kullanıcıları beraber çalışabilme imkanına sahip olacak. Workplace Partner Programı sayesinde Deloitte ve Microsoft gibi şirketlerle işbirliği yapan Facebook, kullanıcıların Workplace deneyimini geliştirme yönünde adım atıyor.

Üç aylık deneme süresi ile Workplace’i ücretsiz kullanabilecek şirketler, sonrasında Workplace kullananaktif çalışan sayısı kadar ücret ödeyecek. 1000’den az kullanıcısı olan şirketler kullanıcı başına 3 USD, 1000 ile 10.000 arası kullanıcıya sahip şirketler kullanıcı başına 2 USD ve 10.000 üzeri kullanıcı sayısı olan şirketler de kullanıcı başına 1 USD ödeyecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.